Sander Plukaard

Opleiding

Sander studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool&Kleinkunstacademie.
Voor de rol van Knotten in zijn afstudeervoorstelling ‘De Bosjes’ (regie Maren E. Bjorseth) werd hij genomineerd voor de ITS Kemn-A-ward 2013.

Theater

Na zijn opleiding speelde hij veelvuldig bij Toneelschuur Producties, en werkte veel samen met regisseurs als Olivier Diepenhorst (in Ashes to Ashes, Stilte) en Nina Spijkers (Phaedra’s Love, GELUK). Daarnaast speelde hij onder andere bij NT Jong (Lord of the Flies, regie Noel Fischer), Frascati Producties (De Wilde Eend, regie Maren E. Bjorseth), het Amsterdamse Bos Theater (Wiener Wald, De laatste Zomer, beide in regie van Frances Sanders en Romeo & Julia in regie van Ingejan Ligthart Schenk) en de Toneelmakerij (Maarten de Meeuw, regie Daniel van Klaveren en Metro, regie Liesbeth Colthof).

In 2017 nam Sander de rol over van Pierre Bokma in Kosmopolis van NTGent in regie van Johan Simons en toerde hij door Nederland en België. In 2018 speelde Sander met GELUK op Lowlands, Het lijden van de jonge Werther (regie Eline Arbo) ging in reprise en hij was te zien zijn in De Vrekkin van NTJong. Begin 2019 speelde Sander met Alink&Plukaard de nieuwe voorstelling Happily ever after.
Vanaf juni 2019 was Sander in de rol van Mozart in Amadeus te zien, een voorstelling van de Theateralliantie i.s.m. het Nationaal Toneel die in het najaar van 2020 in reprise gaat. Vanaf januari 2020 was Sander te zien in het nieuwe theaterstuk Dangerous Liaisons van Bos Theaterproducties, in de regie van Nina Spijkers.

Televisie / Film

Naast zijn toneelwerk is Sander ook te zien in Nederlandse films en televisie-series, zoals Van der Valk, Zomer in Zeeland, Loenatik the movie, Heer & Meester, Vechtershart en Lois.

Overig

Sander is een bariton, speelt piano en saxofoon en heeft ervaring met klassiek ballet en flamencodans.

foto's

Sander Plukaard
Sander Plukaard
Sander Plukaard
Sander Plukaard
Sander Plukaard
Sander Plukaard

Geluidsfragmenten

Video's

Andere TvC'ers