Chiem Vreeken

Opleiding

Chiem studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van ArtEZ Toneelschool Arnhem.
Voorafgaand volgde Chiem de internationale theatervooropleiding bij ITS DNA in Amsterdam.

Theater

Tijdens zijn opleiding speelde Chiem o.a. in Midzomernachtsdroom, regie: Marcus Azzini van Toneelgroep Oostpool, de eigen voorstellingen Vlak Voordat Ik Nu Zei, begeleiding: Willem de Wolf en Picasso, begeleiding: Jacob Derwig, Kees de Jongen, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij. Zijn afstudeervoorstelling Blue Remembered Hills werd geregisseerd door Sarah Moeremans.
Na zijn afstuderen speelde Chiem o.a. in De Grote Manipulatieshow, regie: Isil Vos van TG42, De Storm, regie: Liesbeth Colthof en Clyde en Bonnie, regie: Ad de Bont, beide voorstellingen waren van de Toneelmakerij.
Ook was Chiem te zien in Terrorisme, regie: Maren Bjorseth (winnares Ton Lutz Award 2012), Mehmet de Veroveraar, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij, Crisis in het Sprookjesbos, regie: Maud Dolsma, Parade voorstelling TG 42 en de hoofdrol in Pinokkio, regie: Liesbeth Colthof van de Toneelmakerij.
In 2014 was Chiem te zien in de reprise van De Storm van de Toneelmakerij, De Onrendabelen van Theater Oostpool en Op de bodem van Orkater.
Daarna ging Chiem in reprise met voorstelling De Onrendabelen van Theatergroep Oostpool en speelde hij in Oost/West van Kat op het spek.
In 2017 speelde Chiem in The Intelligent Homosexual’s Guide to Capitalism and Socialism with a Key to the Scriptures or iHo van Toneelgroep Oostpool, regie Marcus Azzini. Daarna was hij te zien in het derde deel van het drieluik van Joeri Vos bij Toneelgroep Oostpool: De Lankmoedigen en in Lear van de Toneelmakerij.
In 2018 was Chiem te zien in Robin Hood van Toneelgroep Oostpool en speelde hij tijdens Oerol 2018 in De Ilias van Toneelgroep Oostpool.
In seizoen 2018/2019 was Chiem in De Revolutionairen, regie: Eline Arbo van Toneelschuur Producties te zien en vanaf september 2019 was hij te zien in de voorstelling Age of Rage van De Toneelmakerij. Vanaf januari 2020 was Chiem te zien in de voorstelling Een Leven Lang Seks van Sanne Schuhmacher (tekst) en Wieke ten Cate (regie). Voordat het coronavirus zijn intrede deed speelde Chiem in Hamlet van De Toneelmakerij, regie: Paul Knieriem.

Televisie

Op tv was Chiem te zien in o.a. Van God Los (BNN), Johan – Logisch is anders (als Ronald Koeman) (VPRO), Danni Lowinski 2 (SBS 6), Smeris (BNN),  Toon (KPN), de pilot De Zuidas en in Moordvrouw (RTL4).

Ook speelde Chiem de hoofdrol van Johnny de Graaf in de nieuwe serie Voetbalmaffia van KRO/NCRV/BING, regie: Mark de Cloe. Deze serie is verkocht is aan Rusland.
Chiem speelde in de film De Zevende Hemel, regie: Job Gosschalk en in de film Lena van Christophe van Rompuy. Later dit jaar zal Chiem te zien zijn in Commando’s, een nieuwe tiendelige serie van de AVRO-TROS in samenwerking met NLFilm, waar hij een hoofdrol in speelt.

Ook speelde hij de hoofdrol in de korte film Ongelukje (De Ontmoeting), regie: David Cocheret en geproduceerd door Doogle Productions en de televisiefilm Free Fight (One Night Stand 13), regie: Sven Bresser en geproduceerd door IJswater Films. De laatste twee zijn in 2018 in première gegaan op het Nederlands Film Festival. Voor zijn rol met Aleksej Ovsiannikov is Chiem genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Acteur Televisiedrama.

foto's

Chiem Vreeken
Chiem Vreeken
Chiem Vreeken
Chiem Vreeken
Chiem Vreeken
Chiem Vreeken

Video's

Andere TvC'ers