Matthijs IJgosse

Matthijs IJgosse is freelance acteur, theatermaker en presentator. Hij studeerde in 2013 af aan de toneelschool in Arnhem en werkt sindsdien in verschillende functies in een uiteenlopend werkveld.

Theater

In het theater speelde hij regelmatig bij Toneelgroep Oostpool en Toneelschuur Producties, waar hij vaker samenwerkte met regisseurs Timothy de Gilde, Olivier Diepenhorst, Sarah Moeremans en Eline Arbo. In 2012 richtte hij het collectief Moeremans&Sons op, waarmee hij jarenlang zelf voorstellingen maakte, produceerde en speelde. Verder speelde hij onder andere bij Collectief Walden, Toneelgroep Maastricht,George&Eran Producties, het Pauperparadijs, Suburbia, Generale Oost en het Noord Nederlands Toneel. Hij speelde met deze gezelschappen veelvuldig op Oerol – de duinpanvoorstellingen-teller staat inmiddels op vijf edities.

Naast zijn werk als acteur werkt Matthijs ook regelmatig als docent en regisseur. Onder andere op de Arnhemse Toneelschool, waar hij les gaf en in 2019 de afstudeervoorstelling (MORPH) regisseerde.

Film, televisie & presentatie 

Matthijs werkt ook regelmatig voor film en televisie. Hij speelde in de internationale speelfilm A Certain Kind of Silence, van de Tsjechische regisseur Michal Hogenauer, en had rollen in de series Zes Dates en Suspicious Minds (VPRO), de corona-serie Toen wij de tijd haddenDanni LowinskiDNA en Flikken Maastricht. Vanaf 2014 was Matthijs zes jaar lang vaste presentator van het televisieprogramma de Buitendienst (NTR). Naast zijn televisiewerk treedt hij regelmatig op als presentator / moderator, bijvoorbeeld op het documentairefestival IDFA.

foto's

Matthijs IJgosse
Matthijs IJgosse
Matthijs IJgosse
Matthijs IJgosse
Matthijs IJgosse
Matthijs IJgosse

Andere TvC'ers