Jonathan Demoor

Opleiding

Jonathan Demoor studeerde in 2010 cum laude af aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, afstudeerrichting Muziektheater.
Tijdens deze bachelor kreeg hij zangles van o.a. Edward Hoepelman.
In 2012 behaalde Jonathan als laureaat zijn Master of Music aan het Fontys Conservatorium.

Theater

Jonathan begon zijn carrière op zeer jonge leeftijd in zowel de Nederlandstalige als Franstalige versie van Les Misérables in de rol van Gavroche, geproduceerd door Music Hall.
Tevens speelde hij Dodger (Linke Glipper) en Charlie Bates in Oliver van Joop van den Ende Theaterproducties, en de titelrol in Pinokkio van Studio 100.

Zijn masteropleiding combineerde Jonathan met verscheidene rollen in Sprookjesboom de Musical (tour) van de Efteling en de rol van Henry in Next to Normal van Joop van den Ende Theaterproducties (regie: Paul Eenens).

Na zijn opleiding speelde Jonathan in 2012 de hoofdrol Kleinduimpje/Duim in Sprookjesboom de Musical, een Gigagantisch Avontuur (regie: Hettie Feteris) en nam hij tijdelijk de hoofdrol van Oliver Barrett IV over in de musical Love Story van Joop van den Ende Theaterproducties (regie: Paul Eenens). Daarna speelde hij in de langstlopende Nederlandse Musical ooit, Soldaat van Oranje van New Productions als understudy Erik Hazelhoff Roelfzema en swing (regie: Theu Boermans).

In het theaterseizoen 2014 was Jonathan te zien in de musical Hartsvrienden van Van Lambaart Entertainment in de rol van Sammy en als understudy voor Eddie & Mickey (regie: Martin Michel).

Hij keerde het jaar daarop terug naar de musical Soldaat van Oranje. Dit keerom als alternate een aantal keer per week Erik Hazelhoff Roelfzema te vertolken.

In 2016 bleef Jonathan nog een seizoen bij Soldaat van Oranje en nam hij de rol van Anton Rover op zich. Begin maart 2017 speelde Jonathan met De Barbaren de voorstelling Zo zou ik mezelf niet omschrijven tijdens het Café Theater Festival in Utrecht, waarmee ze via de podiumprijs een speelplek op Zwarte Cross wonnen.

Dat jaar was Jonathan opnieuw een paar keer per week te zien als alternate Erik Hazelhoff Roelfzema.

In de zomer van 2017 deed hij mee in A New Brain, een initiatief van De Kernploeg (regie: Benno Hoogveld).

Hierop volgend kon je hem in 2018 bij De Graaf & Cornelissen Entertainment zien in de rollen van Robert Braaksma en Jacques Brel in Liesbeth List de Musical (regie: Paul van Ewijk).
In 2019 toerde hij door het land als Anton van Aerdenhout in Charley, de komische musical van Het Pretpakhuis (regie: Caroline Frerichs).

Jonathan speelde vervolgens de hoofdrol van Charlie Price in Kinky Boots, geproduceerd door De Graaf & Cornelissen Entertainment(regie: Martin Michel).
In 2020/2021 zou hij te zien zijn in de hoofdrol van dokter Pomatter in Waitress van producent Medialane i.s.m. Theateralliantie, maar vanwege overheidsmaatregelen omtrent COVID-19 werd deze voorstelling geannuleerd.

In de afgelopen periode speelde Jonathan Prins William in Diana en Zonen van Medialane, de hoofdrol in Richard III van Goedemorgen Theaterproducties en keerde hij voor een korte periode terug als Erik Roelfzema in Soldaat van Oranje.

In 2023 is Jonathan te zien in Sweeney Todd van Medialane en Melk van Stichting Nanoek.

Televisie

Jonathan speelde gastrollen in de series Flikken MaastrichtCMC, Goede Tijden Slechte Tijden, Kinderen Geen Bezwaar, DNA, Spangas op zomervakantie, De SpaJeuk en de hoofdrol in de pilot Iets tussen jou en mij. Ook is hij te zien geweest in de Zalando commercial als de Zalandoman van Bigfish Filmproduction, in de overheidscampagne Onderweg ben ik OFFline en in de Pinlock brand video.

Nasynchronisatie

Sinds 2014 doet Jonathan veel Nederlands -en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk voor onder andere Nickelodeon, Netflix, Telekids, Dutch Filmworks en WW Entertainment. Jonathan heeft voor de Vlaamse versie van Beauty and the Beast Lumière ingesproken. Sinds 2019 is hij de vaste zenderstem van Disney Vlaanderen.

Overig

Winnaar: Musicalworld Awards 2012.
Categorie: Beste Doorbraak voor zijn rol als Henry in Next to Normal
Nominatie: Vlaamse Musicalprijzen 2011.
Categorie: Aanstormend Talent voor Sprookjesboom de Musical

foto's

Jonathan Demoor
Jonathan Demoor
Jonathan Demoor
Jonathan Demoor
Jonathan Demoor
Jonathan Demoor

Video's

Bezoek eigen website

Andere TvC'ers