Maaike Martens

Opleiding

Maaike Martens studeerde in 2005 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Films en series

Maaike Martens is vooral bekend als dramama Ursula uit de hitserie De Luizenmoeder (AVROTROS). De afgelopen jaren speelde ze in verschillende films en series zoals Luizenmoeder de Film, De Poli, Rokjesnacht, Hockeyvaders, Zwanger & Co, Onze Jongens in Miami, Verliefd op Cuba, Project Gio, Welkom in de geschiedenis – series bij de NTR, Dames 4, De Mannentester en Spangas.

Daarnaast is Maaike onderdeel van het vaste acteursteam van Het Klokhuis en maakte zij met Niek Barendsen vier voorstellingen voor De Parade. Voor het radioprogramma Spijkers Met Koppen schreef en zong ze jarenlang het Spijkerlied.

Vanaf september draait de nieuw film van Johan Nijenhuis Rokjesnacht in de Nederlandse bioscopen met o.a. Leo Alkemade, Abby Hoes, Lykele Muus en Brigitte Heitzer. 

Theater

Voor haar rol als Maxima in HEMA – de musical won zij de musicalaward voor beste vrouwelijke hoofdrol. Verder was ze ook te zien in de musicals De Marathon, Vijftig Tinten… de Parodie en Pumps & Penalties.

Muziek

Vorig seizoen was Martens met haar band op tournee met haar muzikale theatershow getiteld Wie Blijft Hier – naar haar gelijknamige debuutalbum.

Vanaf september draait de nieuw film van Johan Nijenhuis Rokjesnacht in de Nederlandse bioscopen met o.a. Leo Alkemade, Abby Hoes, Lykele Muus en Brigitte Heitzer. 

Podcast

In april 2024 is de podcast Nooit een Kwartje? gelanceerd i.s.m. Nationaal Fonds Kinderhulp. In deze podcast neemt Maaike je mee in de wereld van kinderarmoede en hoe het is om op te groeien in armoedestress. Verder is Maaike samen met Roel Bloemen druk bezig met het ontwikkelen van een podcast voor de jeugd, getiteld De Grote Zaterdagavond Show.

Daarnaast is Maaike druk met het schrijven van nieuwe muziek, een kinderboek en columns voor o.a. de LINDA.

foto's

Maaike Martens 📸: Otto van den Toorn

Geluidsfragmenten

Video's

Andere TvC'ers