Whitney Sawyer

OPLEIDING

Whitney studeerde in 2016 af aan de Toneelschool ArtEZ in Arnhem. Ook haalde ze haar propedeuse voor Muziektheater aan het Codarts te Rotterdam.

THEATER

Whitney speelde tijdens haar studie o.a. bij Toneelgroep Oostpool in de voorstelling In de staat van geluk, regie: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen. Vervolgens liep ze in 2015/2016 stage bij Eric de Vroedt, Fresh Young Gods enin de marathonvoorstelling Borgen, (selectie van het theaterfestival)bij Het Noord Nederlands Toneel, regie; Ola Mafaalani.

Datzelfde jaar studeerde ze af met de voorstelling Allen af, geregisseerd door Nina Spijkers.

Na haar afstuderen was Whitney te zien in de jeugdvoorstelling It’s my mouth I can say what I want to (genomineerd voor beste jeugdvoorstelling 2017, winnaar Zilveren Krekel), regie: Daria Bukvic bij Toneelgroep Oostpool en Theater Sonnevanck.

In de zomer van 2017 speelde ze o.a. op Oerol met de improvisatie voorstelling Het Torentje van het Nieuw Utrechts Toneel, in Theater Bellevue in de lunchvoorstelling Geef Rio maar de schuld en stond in Carré met de herneming van Borgen van Het NNT.

Samen met Olaf Ait Tami en Minne Koole speelde ze in 2018 de voorstelling Princess (winnaar Gouden Krekel beste jeugdvoorstelling 2018) regie; Flora Verbrugge, Theater Sonnevanck en Toneelgroep Oostpool.

Hierna was Whitney te zien als Roos in de Musical All Stars, geregisseerd door Frank Lammers.

Begin 2019 speelde ze bij Het Nationale Theater met o.a. Joris Smith en Bram Coopmans onder leiding van Eric de Vroedt in de voorstelling De wereld volgens John.

In het najaar van 2019 was ze bij Sonnevanck te zien in de muzikale en humoristische familievoorstelling Zwijnenstal, geregisseerd door Marije Gubbels, met o.a. Rop Verheijen en Ilse Warringa.

Dit seizoen speelt Whitney mee in Hoe ik talent voor het leven kreeg regie; Floris van Delft en in de zomer van 2020 is zij te zien in Het Pauperparadijs, regie: Tom de Ket.

FILM

Op tv was Whitney te zien in de Telefilm Op de dijk, met o.a Mike Weerts en Egbert-Jan Weeber. Ook speelde ze een gastrol in de serie Het A woord, regie: Remy van Heugten.

In 2020 is te zien in de Youtube serie Joady Sitcom en in de VPRO kerstserie Rudy’s Grote Kerstshow in de regie van Anna van der Heide.

foto's

Whitney Sawyer
Whitney Sawyer
Whitney Sawyer
Whitney Sawyer
Whitney Sawyer
Whitney Sawyer

Video's

Andere TvC'ers