Jeske van de Staak

Opleiding

Jeske van de Staak studeerde in 2012 af aan het Fontys Conservatorium Tilburg, afstudeerrichting Muziektheater. Zij kreeg les van o.a. Edward Hoepelman.

Theater

Jeske maakte haar debuut als Flaemmchen in Grand Hotel, geproduceerd door Theater M-Lab i.s.m. Stage Entertainment Foundations. In het laatste jaar van haar opleiding was Jeske te zien als Roberta in Ja Zanna, Nee Zanna van Theater M-lab en studeerde ze af met haar solovoorstelling Wolff onder regie van Michelle van Daalhoff.

In 2015 speelde Jeske de rol van Joanne Jefferson in RENT  van Theater M-Lab, waarvoor ze werd genomineerd voor een Musical Award voor beste vrouwelijke bijrol. Datzelfde jaar speelde ze met Gerrie van der Klei in Spelen met Klei.

Onder DeLaMar productions ging Jeske in 2016 met RENT in reprise en op tour. Het seizoen daarna 2017/2018 speelde ze de jonge Annie M.G. Schmidt in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt, regie: Paul Eenens van Stage Entertainment. Vervolgens speelde ze in 2019 bij MORE Theaterproducties Lena Braams in de voorstelling ‘t Schaep met de 5 Pooten onder regie van Gijs De Lange en Esther Habbema.

Jeske speelde bij Toneelgroep Maastricht de rol van Daisy Buchanan in The Great Gatsby en is dit seizoen te zien in de geweldige voorstelling Nummer 14 de musical, een brutale ode aan Johan Cruijff.

Televisie/Film

Jeske is in een aantal afleveringen en personages te zien in Koefnoen en Koefnoen Presenteert AVRO. In 2020 was Jeske te zien als Manon in het laatste seizoen van Smeris BNNVARA.

Overig

In 2015 was Jeske als vaste presentatrice het gezicht van CokeFrisChicks van Universal Media en Coca-Cola. Verder voorziet Jeske o.a.Disney en Pixar karakters van haar stem en doet ze voice-over werk.

foto's

Jeske van de Staak
Jeske van de Staak
Jeske van de Staak
Jeske van de Staak
Jeske van de Staak
Jeske van de Staak

Geluidsfragmenten

Compilatie

Wehkamp

Campina

Video's

Andere TvC'ers